Over Willy Aarnoutse

Over Willy Aarnoutse

Vaak blijft het leed verborgen, toch krijgen veel mensen vroeg of laat gebeurtenissen op hun pad die moeilijk te hanteren of te verwerken zijn. Ook in mijn leven zijn er dingen gebeurd die een behoorlijke impact hebben. Inmiddels ben ik wat ouder en kan ik iets meer relativeren, maar sommige dingen blijven me altijd bij. Het zijn levenservaringen die me ook iets gebracht hebben en die ervoor zorgen dat ik weet wat mijn cliƫnten doormaken in hun proces.

Tijdens mijn 4 jarige opleiding tot holistisch therapeut was persoonlijke probleemverwerking en zelfreflectie een voorwaarde om te kunnen slagen in het vak.
Ik ben flink met mezelf aan de slag gegaan en heb zelf ervaren dat het nodig is om frustraties, onzekerheid, angst, verdriet en boosheid te doorleven om bij je eigen kracht te kunnen komen. En dat daarna het leven dan ook weer mooi en vreugdevol kan zijn samen met het gemis of de pijn. Kracht putten uit die momenten is nodig om het leven weer als waardevol te ervaren. Dat gun ik iedereen van harte.

Ik ben in eerste instantie opgeleid als docent eerste hulp, daarna als holistisch therapeut psychosociale hulpverlening. Ik volgde in de loop van de afgelopen 30 jaren verschillende bij- en nascholingen lichamelijke- en psychische hulpverlening.

Ruim 31 jaar werkzaam als docent eerste hulp voor diverse organisaties binnen de hulp- en zorgverlening, scholen, gemeenten, kinderopvang en het bedrijfsleven. Mede oprichter en directeur (1997 tot en met 2003) opleidingsinstituut Preventief. Sinds 2004 verzorg ik als gastdocent lezingen, lessen en trainingen over o.a. nazorg en opvang, eerste hulp, lichaam focus methode, drama dialogen, stress en emotie regulatie voor diverse organisaties. Daarnaast werk ik als therapeut in mijn praktijk Inntence.

De beslissing om therapeut te worden is ontstaan doordat ik merkte dat veel cursisten als gevolg van hulp- en/of zorgverlening zelf een slachtoffer zijn geworden. Hierdoor kreeg men last van allerlei psychische en lichamelijke klachten. De holistische benadering sprak mij het meest aan, het is een natuurlijke manier van werken, zoeken naar een balans in lichaam en geest.